آشنایی با رشته آمار
گرایشهای رشته آمار
آمار ریاضی، آماربیمه (اکچواری)، علوم محاسبات و برنامه ریزی بیمه و آمار اقتصادی و اجتماعی و آمار زیستی گرایش های رشته آمار هستند.
آمار ریاضی به لحاظ جامع بودن و در بر گرفتن ویژگیهای دو گرایش دیگر از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این گرایش تحقیقات علمی مبتنی بر روشهای کاربردی در همه زمینهها و بدون هیچ محدودیتی قابل انجام است در حالی که در دو گرایش دیگر این تحقیقات به زمینههای بیمه (برای گرایش بیمه) و اجتماعی برای گرایش اقتصادی و اجتماعی) محدود میشود.
در دوره تحصیلات تکمیلی آمار، هدف تربیت نیروهایی است که بتوانند در گسترش مرزهای دانش در حیطه علوم آماری سهیم باشند. به علاوه قادر باشند مسائل پیچیدهتر علمی را به صورت کمی تحلیل کرده، مسائل آمار بیمه (آکچوئری)، مدل های آماری اقتصادی و اجتماعی را بررسی و تحلیل کنند. لذا ادامه تحصیل در این رشته به افراد علاقه مند به مسائل مختلف روز توصیه می گردد.
در واقع برای مدل سازی ریاضی مسائل مختلف جامعه، درک عمیق و شناخت کافی نیاز است و این شناخت جز با پیگیری مستمر و داشتن انگیزه کافی فراهم نخواهد شد. به بیان دیگر علاقه مندی به فراگیری اساس روشهای آماری به تنهایی برای موفق بودن در این رشته کافی نیست بلکه نیاز است فرد از سطح اطلاعات عمومی بالایی برخوردار باشد و توانایی نگاه موشکافانه بر مسائل اجتماعی مختلف را نیز داشته باشد. همان طور که بیان شد هدف کلی از دوره تحصیلات تکمیلی گرایشهای مختلف این رشته گسترش مرزهای دانش در حیطه علوم آماری و تحلیل علمی مسائل روز است و به نظر می رسد که تفاوت سه گرایش این رشته یعنی آمار نظری،آمار بیمه (آکچوئری)، آمار اقتصادی و اجتماعی تنها در نوع مسائل روزی است که بررسی و تحلیل میکنند.
زمینه های اشتغال
با توجه به گسترس روز افزون شبکه بانکی کشور و نیاز مستمر این مجموعه به کارشناسان آمار، زمینه کار در بانک برای فارغ التحصیلان مقاطع مختلف این رشته وجود دارد. با افزایش تدریجی دانشگاه های ارائه کننده این رشته در مقاطع مختلف، از فارغ التحصیلان دوره های تحصیلات تکمیلی برای تدریس در دانشگاه ها استقبال می شود، چرا که ظرفیت ارائه شده برای این رشته در دانشگاه های کشور هنوز به حد قابل قبول نرسیده است. همچنین به دلیل گسترش کاربرد علوم آماری در صنایع و علوم مختلف از جمله پروژه های علمی و صنعتی طی سال های اخیر، نیاز به تحلیل و بررسی آماری دقیق در انتهای پروژه، بخصوص به منظور کاربرد بهتر نتایج پروژه احساس می گردد.
منبع:.
://farsparseh.ir__&__www.kosarut.ir
نوشتن دیدگاه