گزارش همایش روز آمار و برنامه ریزی

گزارش همایش روز آمار و برنامه ریزی

تالار فرهنگ دانشگاه یزدهمایش روز آمار و برنامه ریزی روز گذشته میزبان جمع کثیری از دانشجویان و اساتید دانشکده علوم ریاضی بود. در همایشی که دیروز به مناسبت گرامیداشت روز آمار و برنامه ریزی برگزار شد، دکتر محمدپور عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و آقای زاهدیان معاون طرح های آماری مرکز آمار ایران به ایراد سخن پرداختند. گزارش مبسوط همایش را در ادامه مطلب ببینید.

در ابتدای همایش، دکتر عیسی محمودی مدیر گروه آمار دانشگاه یزد ضمن خوش آمدگویی به حاضران، به اهمیت علم آمار به ویژه در جامعه امروز پرداخت. وی همچنین از ضرورت برنامه ریزی صحیح در راستای استفاده از مهارت های آماری در تحلیل و بررسی مسائل روز گفت.

در ادامه معاون سازمان برنامه بودجه استان یزد گزارشی پیرامون سرشماری اینترنتی داد و گفت: ثبت نام ۵۸.۸ درصدی خانوارهای استان در سرشماری اینترنتی و تحقق ۱۶۲ درصدی هدف گذاری اولیه که منجر به کسب رتبه عالی استان در کشور شد، بیانگر اعتماد و همراهی مردم به دولت در اجرای برنامه های آماری است.

محمدحمید فخرالدین گفت: در سرشماری اخیر که مرحله اول آن به صورت نوین و اینترنتی انجام شد در استان یزد ۱۹۷ هزار خانوار شامل ۶۴۸ هزار نفر شرکت کردند. وی افزود: از گذشته تا امروز آمارگیری و تولید آمار معمولا به صورت سنتی و کاغذی و مصاحبه بوده ولی هم اکنون به صورت نوین و بر مبنای نظام ثبتی تغییر کرده است.

فخرالدین اضافه کرد: در واقع در هشتمین دوره سرشماری نفوس و مسکن یک نظام ترکیبی آماری شامل روش نوین و ثبتی با ثبت نام اینترنتی و روش مصاحبه صورت می گیرد که سرعت و دقت را بیشتر و هزینه ها را کاهش می دهد. وی ادامه داد: فعال شدن سیستم سیجا و ثبت آنلاین اطلاعات سرشماری و بروز شدن و تغییر لحظه ای داده ها، فعالیت های آماری استان و کشور را آنلاین کرده است.

این مسئول همچنین با بیان اهمیت جایگاه آمار صحیح و درست در نظام برنامه ریزی تصریح کرد: تولید آمار صحیح باید با تحلیل و تولید محتوای درست تکمیل شود تا نتیجه مطلوب بدست آید بنابراین در دانشگاه ها بهتر است در کنار آموزش تحلیل آمار، موضوع تولید آمار و داده های صحیح نیز آموزش داده شود.  

علیرضا زاهدیان معاون طرح‌های آماری مرکز آمار ایران نیز در این همایش اظهار کرد: زمینه توسعه بازار تولیدات آماری در کشور فراهم شده که بهره‌گیری مناسب از این شرایط نیازمند استفاده از نیروی متخصص و کارشناسان آمار است و این در حالی است که با وجود 34 هزار دانشجو و دانش‌آموخته رشته آمار در کشور، درصد بیکاری در میان تحصیلکردگان این رشته بالاست.

وی با بیان اینکه متوسط بیکاری دانش‌آموختگان آمار از سایر رشته‌ها بیشتر است، افزود: به همین منظور علاوه بر تاکید بر ضرورت بکارگیری متخصصان آمار در بنگاه‌های اقتصادی، در برنامه پنج ساله پنجم توسعه اختصاص ۲۵ درصد سهمیه کارکنان یک دستگاه مرتبط به کارشناسان و متخصصان آمار تعریف شده که این امر هنوز اتفاق نیفتاده است. معاون مرکز آمار ایران اضافه کرد: نهادها و دستگاه‌های مختلف مرکز آمار ایران را به عنوان مرجع ارائه آمار می شناسند و در ارائه اطلاعات از این مرکز یاری می‌گیرند.

زاهدیان تصریح کرد: به منظور ورود دانش‌آموختگان آمار به بازار کار این رشته که در آینده توسعه خواهد یافت باید تمرین بر اساس آمارهای واقعی، توانایی در تهیه آمار خام و تسلط بر زبان‌های خارجی را برای ارتباطات بین‌المللی تقویت کنیم. وی گفت: نتایج مطلوب سرشماری اینترنتی و رکورد قابل توجه مشارکت مردم ایران در این سرشمار و تحولات آماری بیانگر توسعه توجه به آمار در کشور است.

وی با تاکید بر تقویت سواد آی‌تی و ایتنرنتی، سواد آماری و تفکیک آن از بی‌سوادی آماری اظهار کرد: یکی از نقیصه‌های این بخش این است که در جامعه هیچکس را درباره دادن آمارهای غلط دربخش‌های مختلف بازخواست نمی‌کنند و هر فردی بخواهد می‌تواند راجع به مسائل اقتصادی آمارهای متناقض و غلط دهد. وی درباره ارتباطات بین‌المللی در حوزه آمار نیز گفت: در این بخش با کشور کره جنوبی درخصوص تبادل تجربیات آماری ارتباط داریم و درباره آخرین سرشماری اینترنتی اخیر ایران نیز با آنها تعاملاتی انجام شد.

در پایان مراسم نیز از دانشجویان افتخارآفرین در المپیاد و مسابقه آمار و نیز دانشجویان برتر ورودی دوره های مختلف تجلیل و تقدیر شد.

1

2

1 نظر

  1. هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...

    نوشتن دیدگاه